Kérdése van? 06/30/702-0101 (H-P 9-12 óráig)
Belépés Regisztráció
0 termék0 Ft
Kosár
 
A kosarad jelenleg üres
 
 
 
 
 
 
 
 
Caniresp Dry szirup

Caniresp Dry szirup (100ml)

Caniresp Köhögés, megfázás
5 399 Ft
Caniresp szirup

Caniresp szirup (100ml)

Caniresp Köhögés, megfázás
5 435 Ft
 
 

Kutya köhögés elleni szirup

Ahogy az embereknél, úgy a kutyáknál is kialakulhat száraz és hurutos köhögés is. A köhögés típusa szerint más-más készítmény alkalmazására van szükség.

Kutyák hurutos köhögése - "kutya köptető"

Ebben az esetben az a jó, ha segítünk fellazítani a légutakban lerakódott váladékot, hogy az könnyebben ürüljön, és könnyebben fel tudja köhögni a kutya. Ezt nevezik produktív köhögésnek. 

Ebben az esetben a sima Caniresp szirup alkalmazása javasolt. A Caniresp szirup olyan gyógynövényeket tartalmaz, amik segítenek akár a letapadt váladékot is fellazítani, ugyanakkor egyben nyugtatják is a légzőszervet és gyulladásgátló hatásuk is van.

Kutyák száraz köhögése - "kutya köhögéscsillapító"

Ha száraz köhögésről van szó, akkor a köhögéscsillapítás, görcsoldás, a nyálkahártya irritáció csökkentése és a gyulladáscsökkentés az elsődleges. 

Erre fejlesztették ki a Caniresp Dry szirupot.

A kutya köhögés kezelése

A kutya köhögés kezelése alapvetően tüneti kezelés. A hurutoldás, a légzőszerv nyugtatása, irritáció csökkentése és a gyulladáscsökkentés játszák a fő szerepet, amennyiben megfázásos megbetegedésről van szó. Ezek a kezelések az oki kezelést nem váltják ki!

 

Gyógynövényekkel a kutya köhögés ellen

Ahogy a Caniresp termékek, úgy más kutya köhögés elleni termékek is gyakorta gyógynövény alapúak, bár előfordulnak homeopátiás szerek is. A leggyakoribb gyógynövények, melyek ezekben a készítményekben összetevőként előfordulnak, gyakran embernél is használatosak hasonló célokból, ilyen például a

 • méz
 • kakukkfű
 • fekete bodza
 • fenyő
 • eukaliptusz

 

Mit tehetünk még a kutya köhögés ellen

Ami nagyon fontos, ha megfázásos tüneteket mutat, illetve köhög a kutyánk, hogy biztosítsuk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelt. Ha nem iszik magától eleget a kutya, akkor érdemes a táplálékot vízzel higítani, a száraztápot beáztatni etetés előtt, hogy a táplálékkal fogyassza el a megfelelő mennyiségű folyadékot. Ha ez így még mindig kevés lenne, akkor fecskendővel lehet az állat szájába folyadékot juttatni.

A kutya köhögése súlyos betegségek tünete is lehet

A kutyák köhögése nem feltétlenül "szimpla megfázásos" tünet. Emiatt mindig járjunk el körültekintően, és, ha szükségesnek látjuk, ne hezitáljunk állatorvoshoz fordulni. A kutya köhögés ugyanis jelezhet, ha megfelelő kezelés nélkül hagyjuk, súlyosabb betegséget is. 

 

A kutya köhögés a megfázásos megbetegedéseken túl, tünete lehet még például a következőknek is:

 • kennelköhögés
 • szívférgesség
 • gombás fertőzések
 • szopornyica
 • szívbetegség
 • tüdőbetegség